Serverar: 6-8 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Älskar potatisgratäng. Det här är en amerikansk variant med ostsås som är mycket uppskattad av famij och vänner.
Gör i kastrull lite redning på smör och vetemjöl. Häll på 3 dl grädde+ 3dl mjölk, låt koka samman till en sås. Lägg i den rivna osten och krydda med mycket Örtagårdskrydda och lite svartpeppar. Salta efter behag. Runda av med lite socker( 1-2 tsk) för att få fram smakerna. Låt koka ihop till en cremig sås. Skala och skiva potatis och lök i en matberedare och varva potatis, lök ,pressad vitlök i en ugnseldfast form. Krydda med salt och svartpeppar. Häll över ostsåsen, använd en gaffel för att fördela såsen i gratängen. Avsluta med att hälla över lite färsk grädde. Gratinera i ugnen på 200-225, 60-90minuter eller till den fått fin färg. En mycket cremig gratäng som jag fått mycket beröm för. Hoppas det smakar.