Potatisgratäng i lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lite annorlunda tillagning och mycket gott.

Ingredienser

  • 1½ liter skivade potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 tomater
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Låt lergrytan ligga i blöt i 15 minuter. Skala potatis och lök. Skiva potatisen tunt och finhacka löken. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med mjölk, crème fraiche, salt och svartpeppar.
    2. Varva potatis, lök, ost och mjölkblandningen i lergrytan. Mest potatis i botten och mest mjölkblandning överst.
    3. Sätt in gratängen i kall ugn. Sätt värmen på 200° och grädda i ca 1½ timme. Skiva tomaterna. Lägg på ett lager skivade tomater och täck med ostskivor mot slutet av gräddningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben