Potatisgratäng med gorgonzola och päron

Serverar: 4 portioner

En given smaksuccé enligt buffétidningen. Måste prövas!

Ingredienser

  • 500 g potatis, gärna marilyn
  • 2 fasta päron, gärna anjou, ca 300 g
  • 1 liten purjolök
  • 100 g gorgonzola
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen muskot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken fint. Varva potatis, päron, purjolök, ½ tsk salt och 1 krm peppar i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm.
    3. Mixa ostarna med grädde, ägg och muskot med stavmixer eller i en matberedare. Häll blandningen i formen.
    4. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben