Potatisgryta med gurka

Serverar: 4 portioner

Detta är ett annorlunda sätt att servera stekt potatis. Grytan bjuder på en härlig blandning av potatis, kassler, tomat och ättiksgurka.

Ingredienser

  • 750 g potatis
  • 2 gula lökar
  • Olja , smör eller margarin till stekningen
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk konserverade tomater
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 4 ättiksgurkor
  • 450 - 500 g kassler , nästan benfri
  • 1 knippa salladslök
  • Instruktioner

    1. Skala och halvera de gula lökarna, dela dem igen tvärs över i halvor. Skala och skär potatisen i lite tjockare skivor.
    2. Hetta upp lite olja eller matfett i en stor stekgryta och bryn potatisskivorna 5 minuter. Blanda ner löken och krydda med salt och peppar.
    3. Låt tomaterna rinna av i en nätsil. Spara spadet. Tryck sönder tomaterna med en gaffel och lägg ner dem i grytan. Tillsätt tomatspad och grönsaksbuljong och låt alltsammans småkoka under lock på medelvärme ca 15 minuter.
    4. Skär under tiden ättiksgurkan i skivor. Skär bort benen i kasslern. Skär kasslern i korta stavar. Blanda ner gurka och kassler när det återstår 5 minuter av koktiden.
    5. Skölj och skär salladslöken i fina ringar. Strö löken över grytan precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben