Potatiskaka med falukorv

Serverar: 4 portioner

Använd mjölig potatis, så blir det en kompakt och god kaka. I stället för korv kan du även lägga t.ex. baconskivor eller kassler över.

Ingredienser

  • Ca 1 kg potatis
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • Ca 150 g ost, grovriven
  • Salt
  • Peppar
  • 3-4 dl mellangrädde
  • ca 500 g falukorv i skivor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Skala och skiva potatisen. Varva potatis, vitlök och nästan all ost ost i formen med salt och peppar mellan. Slå på grädde så det knappt täcker.
    3. Grädda mitt i ugnen tills potatisen börjar kännas mjuk, ca 30 minuter.
    4. Skiva korven och lägg på skivorna. Strö över resterande ost. Grädda klart ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben