Potatiskaka med räkor är en lite ovanlig variation. Vanligtvis serverar man rårakor med lingonsylt och fläsk. Trevligt att pröva något nytt.
Ingredienser
6 potatisar
1 gul lök
1 ägg
Salt
Peppar
½ kg räkor med skal
1 knippa dill
1 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
Garnering
Kryddgrönt
Citron
Instruktioner
Skala och riv potatisen fint. Krama ur vätskan.
Skala och finhacka löken.
Blanda samman potatisen med lök, ägg, salt och peppar.
Bryn lite matfett i en stekpanna som tål att stå i ugnen och lägg i potatissmeten. Jämna till ytan och stek potatiskakan gyllene på båda sidorna. Vänd den med hjälp av ett lock.
Ställ stekpannan mitt i ugnen och stek potatiskakan klar, ca 10-15 minuter.
Skala räkorna och skär dem i mindre bitar men ta undan några till garneringen.
Vispa crème fraichen luftig och rör ner klippt dill, pepparrot och räkhack. Lägg räkröran på potatiskakan och garnera med räkor, citron och kryddgrönt.