Potatisrätter kan varieras i det oändliga. Här är en anrättning med mexikanska influenser som smakar utsökt rakt igenom.
Ingredienser
4 stora bakpotatisar à 300 g
2 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
1½ dl mild salsasås
50 g riven ost
30 g salladslök
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader. Borsta potatisarna och torka dem. Stick flera gånger med en gaffel runt om i skalet. Baka tills de är mjuka, ca 1 timma. Ta ut potatisen ur ugnen, låt svalna 15 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Dela varje potatis i fyra klyftor. Skeda ur potatisköttet, lämna ca ½ cm kvar. Spara potatisköttet till ett annat tillfälle eller släng det.
Blanda olja och den pressade vitlöksklyftan i en skål. Pensla insidan av potatisskalet med oljan. Ställ klyftorna på ett ugnsfast fat.
Baka potatisskalen tills de nätt och jämnt är krispiga, ca 10 minuter. Skeda på ½ msk salsa på varje potatisklyfta. Strö över ost och strimlad salladslök. Baka tills osten smält, ca 2 minuter.