Potatisklyftor med salsa

Serverar: 4 portioner

Potatisrätter kan varieras i det oändliga. Här är en anrättning med mexikanska influenser som smakar utsökt rakt igenom.

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar à 300 g
  • 2 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl mild salsasås
  • 50 g riven ost
  • 30 g salladslök
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Borsta potatisarna och torka dem. Stick flera gånger med en gaffel runt om i skalet. Baka tills de är mjuka, ca 1 timma. Ta ut potatisen ur ugnen, låt svalna 15 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
    2. Dela varje potatis i fyra klyftor. Skeda ur potatisköttet, lämna ca ½ cm kvar. Spara potatisköttet till ett annat tillfälle eller släng det.
    3. Blanda olja och den pressade vitlöksklyftan i en skål. Pensla insidan av potatisskalet med oljan. Ställ klyftorna på ett ugnsfast fat.
    4. Baka potatisskalen tills de nätt och jämnt är krispiga, ca 10 minuter. Skeda på ½ msk salsa på varje potatisklyfta. Strö över ost och strimlad salladslök. Baka tills osten smält, ca 2 minuter.

    Liknande recept

    15 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben