Potatislåda på grekiskt vis

Serverar: 4 portioner

Gott som både ensamrätt och som tillbehör till kött eller korv

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar
  • 200 g grekisk fetaost
  • 2 soltorkade tomater
  • 20 svarta oliver utan kärna
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Salt
  • Peppar
  • 4 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    Skala och klyfta potatisen. Koka dem i 4 min i lättsaltat vatten. Varva potatis, tärnad feta, tomatstrimlor och oliver i en ugnsform Vispa samman grädde, tomatpuré och vitlök, salt och peppar. Häll över formen.Strö över osten. Gratinera 225 grader i ca 45 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben