Potatismos

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 10 st potatisar
  • 2 dl kokspad av vatten eller solhavre
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • muskotnöt malen
  • ev lite sirap
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär den i små bitar. Koka den mjuk 5-10 minuter. Häll av kokvattnet, men spara ca 2 dl. Pressa potatisen genom en purépress eller mosa med en potatistöt eller elvisp. Tillsätt kokvattnet och mjölkfritt margarin, lite i taget under omrörning. Smaka av med kryddor och ev lite sirap.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben