Potatismos med fil och gräslök

Serverar: 4 portioner

Gräslök och filmjölk gör den här delikata varianten av det klassiska potatismoset både god och fettsnål.

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis, skalad och skuren i klyftor
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 knippe finklippt gräslök
  • 2 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Låt sjuda 15-20 minuter tills den nästan spricker. Låt potatisen rinna av, stäng av värmen och lägg tillbaka den i den varma kastrullen.
    2. Tillsätt filmjölk, smör och vitlök till den kokta potatisen och mosa tills allt är väl blandat och bara några enstaka hela bitar potatis finns kvar.
    3. Använd en stor slev och rör om potatismoset kraftigt i 2-3 minuter tills moset är helt slätt. Rör ner gräslök och salt och blanda väl. Servera moset i en stor skål som har förvärmts i ugnen.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben