Potatispuré

Serverar: 8 portioner

Tid: 25 minuter

En god puré gjord på mandelpotatis. Jag tycker att den passar till både kött och fisk.

Ingredienser

  • 16 hg mandelpotatis
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 min. Ånga av och pressa potatisen.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och dra av kastrullen från värmen.
    3. Sila mjölk och smör över potatisen och vispa till en slät puré. Tillsätt yoghurt och krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets kock
    Kocken Peter J Skogström från Bunkeflostrand i Skåne blev Årets Kock 2...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben