Potatispuré med löjrom

Serverar: 4 portioner

En perfekt snitt på nyår.

Ingredienser

  • 4 potatisar av mjölig sort
  • 1 msk smör
  • 2-3 msk crème fraiche
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 10 små tunna baguetteskivor
  • 50 g löjrom
  • Fint skuren gräslök till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa ner smöret i potatisen, blanda med crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg ut moset i mitten på ett bakplåtspapper. Vik över papperet och tryck till med en stekspade. Forma till en korv. Lägg in i kylen i minst två timmar.
    3. Rosta baguetten i ugnen. Skär moskorven i 2 cm höga puckar. Lägg upp på brödskivorna och avsluta med löjrom. Garnera med lite extra skuren gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben