Potatisrieska (mjukt tunnbröd)

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Ett enkelt och snabbt recept då man använder kokta potatisar. Bra ur kalorisynpunkt: 87 kalorier / tunnbröd

Ingredienser

  • Potatismos
  • 2 kokta medelstora potatisar
  • ½ dl vatten
  • 1 sats potatismos
  • ½tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Potatismos: Värm vattnet på spisen. Mosa den kokta potatisen och tillsätt vattnet under omrörning tills moset har tjocknat till en potatismostjock smet.
    2. Sätt ugnen på 250 grader Blanda ner saltet, ägget och mjölet i potatismoset. Lägg upp degen i åtta högar på bakplåtsklädd plåt. Doppa handen i mjöl och klappa ut dem till ganska tjocka kakor. Pricka kakorna med gaffel och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben