Potatissallad

Serverar: 6-8 portioner

Kall hemmagjord potatissallad slår de mesta av de utbudet man hittar i affärerna. Här kan du mixa och välja bland alla de smaker du helst föredrar. En riktigt höjdare för grillkvällen med kött eller kyckling eller varför inte till kallskuren rostbiff på buffén?!

Ingredienser

  • ca 2 kilo nypotatis
  • 5 dl gräddfil
  • 2 dl creme fraiché
  • 1 kruka dill
  • 1 purjolök
  • 2 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1 burk kapris
  • 1 msk kapris-spad
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    Koka nypotatisen i saltat vatten. Ställ undan o låt svalna. Rör ihop salladskrämen i en STOR bunke, gräddfil + creme fraiché + finhackad dill + lök (röd/gul/purjo) + kapris och lite av spadet. Krydda efter behag och smaka av. Blanda sedan i potatisen delad i lagom stora bitar, ej för smått, vänd om allting i bunken så krämen blandar sig väl med potatisen. Häll upp potatissalladen på ett fat & servera till grillat kött eller kyckling! Supergott & väl beprövat!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EKC6150 30 juli 2011

    Det här receptet kommer att användas många gånger på somrarna framöver. Jättegott.Mycket bättre än köpevarianterna som finns. Tack för receptet Mvh Jocke

    Relaterade Artiklar

    Färskpotatisen är här!
    De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Enkel sommarmat
    Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben