Serverar: 5-10 portioner
Tid: 45 minuter
Denna potatissallad är den som alltid gäller i vår famij. Den serverades när jag gifte mig för 37 år sedan och har varit min familjs följeslagare ända sedan dess. Denna potatissallad är god till grillat, stek, kyckling, tjäleknöl, kassler, rökt fisk, buffé och julbord mm.
Först kokar man potatisen med skal och låter dem kallna. Därefter skalas de och skärs i tärningar ca 1-1.5 cm stora. Vispa grädden, den ska bli tjock utan att vara för tjock. Klyv purjolöken på tvären och skiva den sedan fint, rätt över så det blir som små halvringar. Lägg purjolöken i den vispade grädden. Tryck ut all kaviar i grädden. Rör lite. Lägg sedan i potatisen i röran och rör försiktigt men väl. Låt sedan gärna potatissalladen stå och mogna i kyl. Den är godast dagen efter men kan också ätas direkt.
Färskpotatisen är här!
De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...
Potatis - möjligheternas rotfrukt
Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...
Enkel sommarmat
Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....
Undrar vilken storlek på tuben?
Vi brukar ta en normalstor, men smaka dig fram. Ibland tror jag det handlar om vilken potatis man använder, hur mycket kaviar man behöver ta. Så att prova sig fram funkar nog bäst. Det ska bara inte vara för lite.