POTATISSALLAD

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den går att göra till lätt variant (majonnäsen byts ut till fettfri och gräddfilen turkisk yougert ).

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 liten rödlök
  • 2-3 msk kapris
  • 1 knapp dl bostongurka
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2½ dl majonnäs
  • 2½ dl gräddfil
  • 1 msk djonsenap
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatis i cm stora tärningar. Koka potatisen mjuk, låt den ånga av, eller koka potatisen hel med skal och skala och tärna den.
    2. Skala och hacka löken.
    3. Varva potatis, lök, kapris, bostongurka och svartpeppar i en skål.
    4. Blanda majonnäs, gräddfil, och senap. Vänd ner detta i potatisblandningen. Låt salladen stå kallt/svalt någon timme. Denna sallad gå att använda till det mesta........passar även till Hummer laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Färskpotatisen är här!
    De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Enkel sommarmat
    Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben