Potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fick detta recept av min svärmor för många år sedan, har blivit en favorit i vår släkt. Pappa tycker den är som godis, får inte nog.

Ingredienser

  • 1 kg skalad potatis
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 4 msk hackad gul lök
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl majonnäs (Coroli, Eldorado eller Rydbergs. Felix och Findus är alldeles för starka i smaken)
  • 1 purjolök i tunna skivor
  • 2-3 msk vanlig curry
  • Instruktioner

    1. Dag 1 Koka potatisen. Rör ihop ättikssprit, vatten, strösocker och gul lök så sockret smälter. Skiva den varma potatisen i skivor och lägg i en form, häll direkt över ättikslagen och täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.
    2. Dag 2 Låt potatisen rinna av i ett durkslag. Vispa vispgrädden, inte för mycket, ska vara rätt så lös i konsistensen. Blanda majonnäs, purjolök samt curry med vispgrädden och sist vänder du ner den avrunna potatisen. Låt stå och dra ihop sig någon timme.
    3. Servera med grillad kyckling, fläskfilé, rökt lax mm + en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Färskpotatisen är här!
    De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Enkel sommarmat
    Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben