Fick detta recept av min svärmor för många år sedan,
har blivit en favorit i vår släkt.
Pappa tycker den är som godis, får inte nog.
Ingredienser
1 kg skalad potatis
1 dl ättikssprit
2 dl vatten
3 dl strösocker
4 msk hackad gul lök
5 dl vispgrädde
5 dl majonnäs (Coroli, Eldorado eller Rydbergs. Felix och Findus är alldeles för starka i smaken)
1 purjolök i tunna skivor
2-3 msk vanlig curry
Instruktioner
- Dag 1
Koka potatisen.
Rör ihop ättikssprit, vatten, strösocker och gul lök så sockret smälter.
Skiva den varma potatisen i skivor och lägg i en form, häll direkt över ättikslagen och täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.
- Dag 2
Låt potatisen rinna av i ett durkslag.
Vispa vispgrädden, inte för mycket, ska vara rätt så lös i konsistensen. Blanda majonnäs, purjolök samt curry med vispgrädden och sist vänder du ner den avrunna potatisen.
Låt stå och dra ihop sig någon timme.
- Servera med grillad kyckling, fläskfilé, rökt lax mm
+ en god sallad
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Färskpotatisen är här!
De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...
Potatis - möjligheternas rotfrukt
Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...
Enkel sommarmat
Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....