Frisk och fräsch potatissallad, härlig smak av äpple! Kan även göras laktosfri genom att byta ut gräddfilen mot laktosfri sådan. Obs! Stor sats, kan halveras!
Ingredienser
20 kokta potatisar
1 paprika, röd
1 paprika, grön
2 saltgurkor
3 msk kapris
1 purjolök
2 äpplen, valfri sort
2 dl majonnäs
6 dl gräddfil (vanlig el laktosfri)
1 dl hackad dill, färsk eller fryst
1 dl hackad persilja, färsk eller fryst
Svartpeppar
Salt
Instruktioner
- Tina dillen och persiljan om du använder fryst.
- Skiva purjon tunt och skär de övriga grönsakerna i lämpligt stora tärningar, potatisbitarna får gärna vara lite större än bitarna av paprika, äpple och saltgurka.
Rikligt med hackad dill och persilja eller efter smak.
- Blanda allt sammans. Smaka av med svartpeppar och salt.
- Låt gärna stå i några timmar innan servering så att smaken sätter sig.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...