Potatissallad med äpple

Serverar: 10 portioner

Frisk och fräsch potatissallad, härlig smak av äpple! Kan även göras laktosfri genom att byta ut gräddfilen mot laktosfri sådan. Obs! Stor sats, kan halveras!

Ingredienser

  • 20 kokta potatisar
  • 1 paprika, röd
  • 1 paprika, grön
  • 2 saltgurkor
  • 3 msk kapris
  • 1 purjolök
  • 2 äpplen, valfri sort
  • 2 dl majonnäs
  • 6 dl gräddfil (vanlig el laktosfri)
  • 1 dl hackad dill, färsk eller fryst
  • 1 dl hackad persilja, färsk eller fryst
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tina dillen och persiljan om du använder fryst.
    2. Skiva purjon tunt och skär de övriga grönsakerna i lämpligt stora tärningar, potatisbitarna får gärna vara lite större än bitarna av paprika, äpple och saltgurka. Rikligt med hackad dill och persilja eller efter smak.
    3. Blanda allt sammans. Smaka av med svartpeppar och salt.
    4. Låt gärna stå i några timmar innan servering så att smaken sätter sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben