Potatissallad med haricots verts

Serverar: 6 portioner

Mycket god och enkel potatissallad. Passar utmärkt till buffén eller till grillat.

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 200 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 dl god olivolja
  • 1 dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka potatisen mjuk med skalet på. Koka bönorna knappt mjuka i saltat vatten. Skala och finhacka löken. Vispa ihop vinäger och olja i en skål. Smaka av med salt och peppar, lägg i avrunna bönor, rödlök och persilja. Ånga av potatisen. Skala och skär den i bitar. Varva potatisen och bönorna med dressing i en skål och låt salladen stå och dra åt sig smakerna en stund före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Salade Nicoise
    Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben