Potatissallad med lax och senapssås

Serverar: 1 portioner

Perfekt som lunchlåda. Lax i sällskap med färskpotatis och läcker salladssås. Receptet är till en portion.

Ingredienser

  • 4-5 färska potatisar
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk finstrimlad persilja
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 bit varmrökt lax utan skinn och ben
  • Salladssås
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk vinäger, t ex äppelcider eller vitvins
  • 1 msk vatten
  • 1 msk grovkornig senap
  • ½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen noga. Koka den mjuk i saltat vatten ca 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
    2. Dela laxen i mindre bitar. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
    3. Skär den varma potatisen i ca 2 cm tjocka skivor. Den behöver inte skalas. Varva potatisen med dill och persilja. Peppra. Servera salladen varm med laxen och såsen vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    alpine88 16 juni 2011

    Gott och lätt att göra! Rörde ihop alla ingredienser till en stor sallad innan servering. Hade bara gravad lax hemma och det gick hur bra som hellst det också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben