Potatissallad med parmesan och sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god potatissallad som inte är så fet

Ingredienser

  • 750 g färskpotatis, 12-15 st
  • 250 g grön sparris, skalad om det behövs, och med den nedersta träiga delen borttagen
  • 100 g parmesanost, hyvlad
  • 80 g färsk babyspenat eller färska sockerärter
  • Vinägrett
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • ½ msk flytande honung
  • 2 msk oliv- eller solrosolja
  • 1 msk vatten
  • 1½-2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet.
    2. Grilla sparrisen runt om i några minuner eller koka den i lättsaltat vatten 3-7 minuter. Känn med provsticka att den är klar, dvs. mjuk men ändå med ett visst tuggmotstånd kvar. Skär sparrisen i 3-4 cm långa bitar.
    3. Blanda ihop vinägretten och smaka av. Blanda potatis, sparris och vinägrett. Vänd sist ner parmesanost och sköljd babyspenat eller sköljda, lätt förvällda sockerärter.
    4. Om potatisen är varm eller ljummen suger den åt sig vinägretten bättre än om den är kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben