Potatissallad med ungsbakade tomater, citronette och gräslök

Serverar: 4 portioner

God potatissallad.

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater, delade
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Citronette
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • ½ msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kg potatis, kokt, avsvalnad
  • 100-150 g parmesanost, hyvlad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • Instruktioner

    1. Lägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Baka i ugnen i 150 grader i 1 timma . Låt svalna.
    2. Blanda citronette av olja, citronskal och –saft, honung, salt samt peppar.
    3. Vänd försiktigt ihop potatisen, tomaterna, citronetten, parmesanost och gräslök så att allt blandas. Servera gärna med en grillad köttbit eller grillad lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben