Potatissallad med ungsbakade tomater, citronette och gräslök
Serverar: 4 portioner
God potatissallad.
Ingredienser
500 g körsbärstomater, delade
1 msk olivolja
Flingsalt
Citronette
2 msk olivolja
1 citron, rivet skal och pressad saft
½ msk honung
1 tsk salt
1 krm peppar
1 kg potatis, kokt, avsvalnad
100-150 g parmesanost, hyvlad
1 dl gräslök, hackad
Instruktioner
Lägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Baka i ugnen i 150 grader i 1 timma . Låt svalna.
Blanda citronette av olja, citronskal och –saft, honung, salt samt peppar.
Vänd försiktigt ihop potatisen, tomaterna, citronetten, parmesanost och gräslök så att allt blandas. Servera gärna med en grillad köttbit eller grillad lax.