Potatissoppa med frukostkorv

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och mättande. Det går bra att ta annan korv också.

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 300 g frukostkorv
  • 6 dl vatten
  • 2 msk margarin
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk senap
  • 1 msk smulad basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken. Skär korven i ½ cm skivor.
    2. Fräs purjo i margarinet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vatten, potatis, mjölk och buljongtärningar. Koka på svag värme 15 min. Tillsätt senap och basilika. Lägg i korven och låt den sjuda med soppan i ytterligare 5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben