Potatissoppa med lax

Serverar: 4 portioner

En krämig och god soppa

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälk
  • ½ röd chilipeppar
  • 3 msk rapsolja
  • 4 potatisar
  • 8 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Strimla selleri och chili fint. Fräs mjukt i 2 msk olja.
    2. Skala och tärna potatisen. Lägg ner allt i grytan och häll på vatten och fond. Låt småputtra i 5 minuter.
    3. Rör ut mjölet i crème fraichen och klicka ner i soppan. Sjud i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö i persilja.
    4. Skär laxen i kuber. Stek i resten av oljan och krydda med salt och peppar. Lägg upp soppan, toppa med laxtärningar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben