Potatissoppa med majs och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En matig soppa endast 361 kcl per portion

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 blekselleri
  • 4 dl mjölk
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2-3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 4 dl fryst majs
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk vit balsamvinäger
  • Tillbehör
  • ½ pkt bacon
  • 1 stor tomat
  • 4 msk riven ost
  • finhackad gräslök
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen. Skär purjon i skivor. Sellerin i små tärningar. Fräs i gryta. Tillsätt potatis, mjölk, buljong,vatten, lagerblad och majs.Koka potatisen mjuk ca 20 min. Tillsätt grädden och smaka av med balsamvinäger. Gör i ordning tillbehören till soppan. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Skär tomaten i bitar och strö på gräslöken. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben