Potatistårta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 timmar

Fantastiskt god

Ingredienser

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 150 g riven västerbottensost
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Fyll en långpanna till hälften med vatten och ställ in i nedre delen av ugnen. Skala och skiva potatisen tunt. Vispa upp äggen i en skål och blanda sedan i resten av ingredienserna. Klä insidan av en form med avtagbara kanter med folie, helst dubbel. Packa formen med potatis. Tryck till så att det packas tätt. Slö över ägg och gräddblandningen Ställ in formen i den vattenfyllda långpannan och grädda ca 1½ timme
    2. Låt svalna lite och skär upp i tårtbitar

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben