Potatistårta.

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god potatiskaka som inte är krånglig att göra.

Ingredienser

  • 12-14 medelstora potatisar (mjölig sort)
  • 2 gula lökar
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3-4 dl lagrad ost
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 2 påsar babyspenat ca 150 g
  • 1 dl soltorkade körsbärstomater
  • 2 dl smulad fetaost (kan uteslutas)
  • Garnering
  • Babyspenat
  • Soltorkade körsbärstomater
  • Parmesanost, hyvlad
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen. Skär potatis och lök i tunna skivor, gärna i maskin. Blanda potatis, lök, grädde, vitlök och ost i en bunke.
    2. Fyllning: Snitta och skiva purjon tunt. Fräs tills all vätska kokat in, ca 5 minuter. Salta och peppra. Värm ugnen till 225 grader. Kläm fast bakpapper i en form med löstagbar botten. Smörj formen. Varva potatisblandningen med purjolök, spenat, tomater och smulad fetaost. Täck formen med smord aluminiumfolie. Hit kan du förbereda. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Garnera med färsk babyspenat, soltorkade tomater och hyvlad parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben