Knaprig potatistårta

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda potatisrätt. Gott till kött eller som ensamrätt med en krispig sallad.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1/4 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt eller smörj en form med lite olivolja. Skala och hacka vitlöken.
    2. Blanda samman vitlök, rosmarin, olja, salt och peppar i en skål. Tvätta potatisen väl och borsta av skalen. Skär dem i tunna skivor. Låt potatisen torka lite och vänd sedan ner dem i ört- och oljeblandningen. Lägg ut potatisskivorna så att de lappar över varandra i en cirkelform på bakplåten. Placera resterande potatisskivor i ett andra lager.
    3. Sätt plåten eller formen i mitten av ugnen. Baka potatisen i ugnen ca 45 minuter eller tills de blivit gyllenbruna och genomgräddade. Lyft upp potatiskakan med hjälp av två stekspadar eller liknande och lägg den på ett serveringsfat. Garnera med rosmarin och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben