Potatistårta med gorgonzola

Serverar: 8 portioner

Potatisgratängen blir festligare som tårta. Passar lika bra till en köttbit med rödvinssås som en buffé med tjälknöl.

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis, som King edward
  • 1 gul lök
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 150 g gorgonzola
  • 4 ägg
  • 250 g kesella, 10%
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett smörpapper i en form med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter.
    2. Skala potatis och skiva den tunt, helst i matberedare. Skala och hacka löken. Blanda potatis, lök, hackad persilja, salt, peppar och gorgonzolabitar i en stor bunke. Fördela potatisblandningen i formen.
    3. Vispa ihop ägg, kesella och mjölk och häll i formen. Strö över den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1½ timme. Låt vila i 10 minuter innan tårtan tas ut ur formen och skärs i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben