Potatisvåfflor med hamburgerkött och senap

Serverar: 4 portioner

Matiga våfflor med en god röra på hamburgerkött, senap och kesella. 300 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4-5 potatisar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • Topping
  • 100 g rökt hamburgerkött
  • 1 ½ dl kesella 1%
  • 2 msk vatten
  • 1 msk senap
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ½ ask kryddkrasse
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur potatisen. Blanda mjölet med bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet. Vänd i potatisrivet.
    2. Smält smöret i en kastrull. Häll smöret i smeten. Grädda våddlorna av smeten i ett våffeljärn. Lägg våfflorna på ett galler medans de andra gräddas.
    3. Strimla hamburgerköttet. Rör ut kesellan med vattnet och smaka av med senap, salt och peppar. Klipp kryddkrasse och blanda i hamburgerköttet.
    4. Servera de nygräddade våfflorna med toppingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben