En frittata kan man lägga det mesta i. Den här är vegetarisk och väldigt god.
Ingredienser
2 msk smör
3 gula lökar
4-5 potatisar
2 zucchini (squash)
4 ägg
2 vitlöksklyftor
2 msk vatten
2 tsk rosmarin
1 tsk dragon
2 dl riven parmesan
(ev salt)
Instruktioner
Skala och skiva lökarna. Smält smöret i en stekpanna utan plast- eller trähandtag. Stek löken tills den börjar få färg.
Skiva under tiden potatisen (oskalad men tvättad). Lägg i pannan, blanda med löken, pressa i vitlöken, strö över rosmarin, lägg på lock och låt steka på lite lägre värme ca tio minuter. Rör om ibland.
Skiva under tiden zucchinin. Lägg i pannan och stek vidare under lock 10-15 minuter till.
Vispa ihop äggen med vattnet och dragonen och hälften av osten. Häll över i pannan så jämnt som möjligt. Lägg tillbaka locket och låt grädda ca 10 minuter.
Den kan vara svårt att mäta riven ost i volym, allt beror ju på hur man packar, men var inte rädd för att ta i lite extra. Vill du spara på osten bör du ha i lite extra salt istället.
Ta pannan från värmen. Strö över resten av osten och sätt i ugnen under grillelementet tills osten har smält och fått vacker färg.
Låt svalna en aning och servera med färska tomater och öl eller rödvin.