Potato frittata

Serverar: 4-5 portioner

En frittata kan man lägga det mesta i. Den här är vegetarisk och väldigt god.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 gula lökar
  • 4-5 potatisar
  • 2 zucchini (squash)
  • 4 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk dragon
  • 2 dl riven parmesan
  • (ev salt)
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva lökarna. Smält smöret i en stekpanna utan plast- eller trähandtag. Stek löken tills den börjar få färg.
    2. Skiva under tiden potatisen (oskalad men tvättad). Lägg i pannan, blanda med löken, pressa i vitlöken, strö över rosmarin, lägg på lock och låt steka på lite lägre värme ca tio minuter. Rör om ibland.
    3. Skiva under tiden zucchinin. Lägg i pannan och stek vidare under lock 10-15 minuter till.
    4. Vispa ihop äggen med vattnet och dragonen och hälften av osten. Häll över i pannan så jämnt som möjligt. Lägg tillbaka locket och låt grädda ca 10 minuter.
    5. Den kan vara svårt att mäta riven ost i volym, allt beror ju på hur man packar, men var inte rädd för att ta i lite extra. Vill du spara på osten bör du ha i lite extra salt istället. Ta pannan från värmen. Strö över resten av osten och sätt i ugnen under grillelementet tills osten har smält och fått vacker färg. Låt svalna en aning och servera med färska tomater och öl eller rödvin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben