Prästgårdens pepparkaka

Jättegod! Farmor använde alltid detta receptet.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 1/2 tsk ingefära
  • 1 1/2 tsk nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat el . 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en avlång form el. hålform , ca 1 1/2 liter. smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt gräddfilen, matfettet, kryddorna och mjölet blandat med bikarbonat eller bakpulvret. Häll smeten i formen. grädda i nedre delen av ugnen 175 grader, ca 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben