Serverar: 300 portioner
En pepparkaka som är värd sitt namn eftersom den innehåller kryddpeppar! De är de godaste jag smakat och därför mitt favoritrecept på pepparkakor. Ger en stor sats med pepparkakor, så dela gärna med dig!
Rör smör, farin och socker smidigt. Blanda i sirapen, kryddorna och den vispade grädden. Rör en god stund så det blir väl blandat. Blanda bikarbonaten med mjölet och arbeta ihop en deg. Ställ degen att vila under natten eller längre i kylskåpet. Tag fram en liten bit i taget och kavla ut, det går bäst när degen är riktigt kall. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 5-8 minuter i 200 grader varm ugn. Låt kakorna kallna på plåten. Lägg alltid utkavlade pepparkakor på kall plåt, då blir de finast.
De godaste pepparkakor jag ätit :-) Kommer inte att baka efter något annat recept än detta. Suveräna!
Mycket goda! Jag kommer att krydda på dem ytterligare nästa gång jag gör dem.
Väldigt goda pepparkakor... degen blev godare när den fick stå ett extra dygn då jag delade upp bakandet.... receptet är avksrivet i min receptbok.. tack för ett gott recept... 5 p
Tack för ett toppen-recept!! Detta kommer att göras jularna framöver... :) Lätt deg att kavla ut och fina spröda peppisar efter gräddning! Jag fullkomligt hatar deg som fastnar på kavel och kräver en massa extra mjöl, så var inte fallet i denna deg. Barnen har gjort massor av fina "egna" pepparkakor som de har i varsin burk och bjuder sina föräldrar, endast i nödfall! :P
Klar femma! Jag testade tre sorters pepparkaksdegar och dessa fick både god smak och finast färg! Tillsätter nog liiite mer kryddor nästa gång men annars perfekt! Tack =)
Jätte lätt arbetad deg lite mer kryddning för mig älskar när det är riklig smak i pepparkakorna. Kommer bli standard receptet för pepparkakor till julen.