Pressgurka

Serverar: 8 portioner

En riktig klassiker som förtjänar att komma till heders igen. Passar till köttbullar, pannbiff, söndagssteken, grytor, stekt kött till kall inkokt lax och varför inte på en smörgås med leverpastej...

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • finhackad kruspersilja
  • Instruktioner

    Skiva gurkan tunt med osthyvel. Strö över lite salt och lägg skivorna i en djup tallrik med en annan tallrik som press. Låt stå i minst 30 minuter. Häll av gurkspadet. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Blanda resterande ingredienser väl och häll lagen över gurkan. Strö över persiljan. Låt stå i kylskåp några timmar innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben