Pressgurka

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Inte kan man väl äta söndagssteken utan pressgurka? Detta är ett recept jag fått utav min mans 99 åriga mormor.

Ingredienser

  • 300 g tunt skivad slanggurka
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk ättiksprit ( 12 % )
  • 2 msk fint hackad persilja
  • Instruktioner

    Skiva gurkan i tunna skivor med osthyvel. Lägg i en skål, strö över socker och häll på ättikan. Rör om och låt gurkan stå och vätska sig under press i rumstemperatur i 5 minuter. Ställ in skålen i kylen minst 10 minuter. Gurkan vätskar sig och vatten ska inte tillsättas. Strö över persilja vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 22 augusti 2009

    Personligen tyckte jag att det var för lite ättikssmak, så det kommer jag att öka på med mera ättika. För övrigt var det ett enkelt recept och det tackar jag för.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben