Prickiga fisknuggets med potatismos och råkostsallad

Serverar: 4 portioner

Nuggets som man köper färdigt i butik brukar oftast vara mycket tillsatser och inte så nyttiga. Därför brukar jag göra mina egna nuggets.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm peppar
  • 2 ägg, uppvispat
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 4 msk svarta sesamfrön
  • 4 msk smör
  • Potatismos
  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör, smält
  • 1 tsk
  • 2 krm peppar
  • Råkostsallad
  • 2 äpplen, urkärnade, rivna
  • 2 morötter, rivna
  • 2 msk äppeljuice
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till råkostsalladen. Gör den gärna först och låt den stå och dra medans du lagar fisken och moset. Dela fisken i mindre bitar. Salta och peppra fisken. Vänd bitarna först i mjöl, sen i äggblandningen, sedan i mjöl blandat med solroskärnorna och sesamfrön. Stek i smör på medelhögvärme 4-5 minuter på varje sida.
    2. Koka potatisen. Mosa den med en potatisstöt eller en kraftig gaffel. Blanda samman med mjölken och smöret till ett luftigt mos. Salta och peppra.
    3. Servera fisken med moset och råkostsalladen.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4
    4.9
    15 min
    35-40
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben