Proffskockarnas griljering

Tid: 15 minuter

Det här är en perfekt basgriljering som kan smaksättas efter tycke och smak. Panko-ströbrödet ger en krispigare och frasigare yta än vanligt ströbröd.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk senap
  • 1 msk honung
  • Ev. smaksättning (ex. apelsin- el. citronzest, ingefära, kanel eller kryddnejlika)
  • 1 dl ströbröd ev Panko
  • 1 msk majsstärkelse, ex. Maizena
  • Instruktioner

    1) Sätt ugnen på varmluft ca 225 grader (varmluft ger skinkan en jämn gyllenbrun färg) 2) Blanda samman ägget, senapssorterna och honungen (samt ev. smaksättning) 3) Torka skinkan torr och pudra med majsstärkelse (för att griljeringen ska fästa bättre) 4) Stryk på senapsblandningen 5) Pudra över ströbröd och klappa in brödet lite i senapssmeten 6) Griljera skinkan i 10-15 minuter. 7) Ta ut, låt svalna ca 30 minuter och njut av julens första skinkmacka :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Rille Raket 23 december 2023

    Perfekt griljeringsrecept!!!! Med egen honung smakar det xtra gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben