Proteinrika brödbullar

Halvgrova och saftiga bröd. Vill du ha det grövre kan du byta ut lite utav vetemjölet mot vetekli, eller tvärtom ifall du vill ha det ljusare

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 1/4 dl havremjölk
  • 50 gram mjölkfritt margarin
  • Ca 9 dl vetemjöl
  • 1,5 dl sojamjöl
  • 1 dl vetekli
  • 1,5 dl torkade röda linser
  • 125 gram kokta sojabönor (1/2 burk)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Koka linserna. Mal dem tillsammans med bönorna till en smet i en matmixer. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
    2. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen smälter. Tillstätt socker, salt, bönor, linser, vetekli, sojamjöl och till sist vetemjölet, lite åt gången så att det inte blir för mycket. Tillsätt mer vetemjöl om så behövs.
    3. Låt degen jäsa till dubbel storlek (30-40 min). Baka ut till bullar och lägg på två plåtar.
    4. Sätt på ugnen på 225 grader.
    5. Låt jäsa i 30-40 minuter och grädda dem mitt i ugnen i cirka tio minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben