Provencalsk Kycklingpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god och märktig

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfileér ca 300 gr
  • 2-3 dl strimlad Purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost eller efter behag
  • 1 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk krydda
  • 1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 dl mager kesella
  • 50 gr margarin
  • Instruktioner

    1. Tärna kycklingfileérna i tärningar, bryn den fint i stekpannan.
    2. Skölj Purjolöken och strimla den fint. Strimla även paprikorna fint. Hacka vitlöksklyftorna väldigt smått och fint.
    3. Då kycklingen är färdigbrynt lägges paprika o purjo, vitlöken i och blandas om. Låt stekas med i någon minut.
    4. Knåda ihop ingredienserna för pajskalet och platta ut i pajform. Ställ i kylen i 30 minuter. Förgrädda skalet sedan i 10-15 minuter.
    5. Tag ut och lägg i kycklingblandningen. Strö över 1 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk hackad timja. 1 tsk Rosmarin torkad eller 1 msk färsk hackad. Lägg sist över osten och häll äggstanningen över.
    6. Låt gräddas i 175 graders ugn i nedre delen, i 30 -40 minuter eller tills stanningen har stelnat i mitten och pajen fått gyllengul färg.
    7. Sallad serveras till och gärna något grovt bröd om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben