Provencalsk senapsgryta

Serverar: 4 portioner

Svärmor bjöd på detta. Det var riktigt gott. Kommer att göra det här hemma också framöver.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, 500 g
  • 3 msk olja
  • 1,5 msk kinasoya
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2-3 msk röd provencalsk senap
  • 1 dl creme fraishe
  • Sky från köttet
  • Instruktioner

    1. Lägg aluminiumfolie i en braspanna. Lägg den hela filén där. Pensla med soyablandningen. Stek i ugn, 200 grader i 30-40 minuter.
    2. Sås: Blanda ihop grädde, buljongtärning och senap. Koka upp i gryta, koka i 10 minuter. Rör hela tiden. Blanda i creme fraishe + skyn från köttet. Koka upp igen.
    3. Skiva köttet, lägg i ugnsfast form. Häll över såsen och värm i ugn en liten stund.
    4. Serveras med kokt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben