Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Denna grönsakslåda kan ätas som den är eller serveras som ett tillbehör till kött eller fågel. Den kan serveras varm eller ljummen
Sätt ugnen på 175 grader. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten. Spola av med kallt vatten i ett durkslag. Skala och hacka lök och vitlök och stek i olja i en stekpanna utan att det tar färg. Häll i burktomaterna och krydda med timjan, salt och peppar. Koka i 10 minuter tills såsen blir tjock. Vispa ägg och riven ost, basilika och persilja. Blanda med tomatröran och grönsakerna och lägg i en smord form. Grädda i ugnen i 50-60 minuter
Hej, jag har i dag lagat denna underbara rätt från boken "Våra bästa GI-recept" av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson, fantastiskt god och ett gott komplement i stället för potatis. En klar 5:a.