Provensalsk grönsakslåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Denna grönsakslåda kan ätas som den är eller serveras som ett tillbehör till kött eller fågel. Den kan serveras varm eller ljummen

Ingredienser

  • 500 g frysta grönsaker
  • (tex majs, ärter, morötter, haricots verts mm )
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 5 ägg
  • 1 dl riven stark ost, typ västerbotten
  • 1 dl strimlad basilika
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten. Spola av med kallt vatten i ett durkslag. Skala och hacka lök och vitlök och stek i olja i en stekpanna utan att det tar färg. Häll i burktomaterna och krydda med timjan, salt och peppar. Koka i 10 minuter tills såsen blir tjock. Vispa ägg och riven ost, basilika och persilja. Blanda med tomatröran och grönsakerna och lägg i en smord form. Grädda i ugnen i 50-60 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Roskerstin 23 november 2008

    Hej, jag har i dag lagat denna underbara rätt från boken "Våra bästa GI-recept" av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson, fantastiskt god och ett gott komplement i stället för potatis. En klar 5:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben