Tia-provensalsk grönsakslåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

I det sydfranska köket finns många härliga versioner av den goda grönsakslådan. Den passar som ensamrätt med en grönsallad till eller till det mesta.

Ingredienser

  • 300 g squash
  • 2 st gula lökar
  • 3 st stoa vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 msk herbes de provence franska örter
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 5 st ägg
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1,5 dl nyriven parmesanost
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 dl persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skiva squasen och skär dem mitt itu som halvmånar. Förväll squasen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av. Hacka lök och vitlök samt skär paprikan i små tärningar. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja några minuter utan att de tar färg.
    2. Tillsätt tomater och örtkryddan ,och koka såsen utan lock tills vätskan kokat in och tomatsåsen är tjock ,cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och låt såsen svalna.
    3. Vispa upp äggen och blanda i senap ost och färska örter. Blanda ner tomatröran i äggvispet, vänd sist ner squashen.
    4. Häll smeten i en smord ungsfast form. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten har stannat och lådan fått en fin färg, ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben