Pumpapuré

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

I receptet sod det att det var gott till lamm, men det passar bra till annat med! ej testat

Ingredienser

  • ca 1 kg pumpa
  • 4 msk smör
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl honung
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Lägg pumpan i en stor ugnsform. Täck med folie och baka i 45 min. Låt svalna.
    3. Skala och skär i stora bitar. Ta bort känorna. Smält smöret i en kastrull och tillsätt pumpabitarna. Låt fräsa i några minuter. Kör i mixer.
    4. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt kanel, honung och salt. Blanda väl och låt svalna. Serveras som tillbehör eller smårätt. Purén kan förvaras i kylen 1 vecka.
    5. Tips! istället för pumpa kan man göra den på zucchini(squash)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben