Pumpasoppa

Serverar: 6 portioner

En god varm soppa med het korv att börja med.

Ingredienser

  • 300 g kött av pumpa
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 5 potatisar, tärnade
  • 2 morötter, skivade
  • 2 msk olja
  • 1½ tsk salt
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1,5 l vatten
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk chilipulver
  • Servera med
  • 3 red hot chorizo eller chorizo
  • 3 dl gräddfil
  • Garnera med
  • 4 salladslökar, hackade
  • 1 röd spansk peppar, hackad
  • Instruktioner

    1. Tag bort kärnorna från pumpaköttet och skär det i tärningar. Stek lök och rotfrukter i smör. Tillsätt pumpaköttet och stek det också. Salta.
    2. Häll på buljong, chilisås och chilipulver och låt soppan koka ca 15 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Mixa soppan med en stavmixer eller häll soppan i en matberedare med kniv och mixa i omgångar.
    3. Skär korven i slantar och stek den. Strö över hackade salladslökar och finstrimlad spansk peppar på soppan.
    4. Servera med korven att lägga i soppan och kall gräddfil.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben