Pumpasoppa

Serverar: 4 portioner

Lätt och gott, passande i dessa "pumpatider".

Ingredienser

  • 800 g pumpa
  • 400 g gul lök
  • 2 äpplen skalade
  • 4 vitlöksklyftor hackade
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 citrongräs
  • 1/2tsk färskriven ingefära
  • 1 citron, saften och 1/2 tsk rivet skal
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skala och kärna ur pumpan. Skär den i bitar. Skala och skär även lök och äpplen i jämnstora bitar. Fräs i matfett och lägg i vitlök, slå på buljongen så att det täcker. (Späd ev med mer buljong.) Krossa citrongräsfibrerna med baksidan av en kniv. Lägg i kryddor och citron. Låt det småputtra tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Plocka upp citrongräset och mixa soppan slät.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben