Pumpasoppa

Serverar: 18 portioner

Halloween tema. Portionerna i det här receptet är mycket små och är avsedda att serveras t ex i en buffé med andra rätter. Väljer du att bjuda soppan som hel förrätt är det ca 10 portioner.

Ingredienser

  • 1,2 kg pumpa, (helst butternut)
  • 5 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 3 st hönsbuljongtärningar, + 1 liter vatten
  • 4 ½ dl vitt torrt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 50 g smör
  • Ev halstrade räkor till servering
  • 25 sträkor, stora
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Körvel till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna pumpan. Hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör.
    2. Tillsätt buljong och vin och koka tills pumpan mjuknat. Mixa koket.
    3. Tillsätt grädde och vinäger och späd med vatten till 2 1/2 liter. Smaka av med salt och peppar. Ge soppan ett uppkok och vispa i smöret.
    4. Tips! Servera soppan med halstrade stora räkor på små spett och garnera med färsk körvel.
    5. Får du pumpasoppa över går den bra att frysa in.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben