Pumpasoppa Bonne femme med ingefära och citron

Tid: 10 minuter

En len och krämig soppa som serveras med knaperstekt panchetta.

Ingredienser

  • 200 g muscatpumpa
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 bit skalad och riven ingefära
  • ½ citron, saften av
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g panchetta (italienskt bacon)
  • Smör, att steka i
  • Instruktioner

    1. Skala och skär pumpan i centimeterstora bitar.
    2. Mät upp buljong och vitt vin i en gryta och lägg ner pumpan. Koka upp och sjud till den blivit mjuk.
    3. Tillsätt ingefära, citron och crème fraiche och mixa sedan soppan slät. Salta och peppra.
    4. Tärna panchettan och stek den krispig.
    5. Servera med lite panchetta i soppan.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (1)

    agyllenhammar 23 oktober 2011

    Awesome recipe!! I also added sautéed onion and roasted garlic. It was the best pumpkin soup I have eaten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben