Punchglass med Russin

Serverar: 12 portioner

En dessert att minnas mjuk o sval .

Ingredienser

  • 4 Paket (a´1/2liter) gräddvaniljglass
  • 2 dl Punch ( Cederlunds punch.torraste märket om man inte vill det skall bli för sött.)
  • 1 paket kärnfria Russin
  • 100 gr Sötmandel / el valfria nötter
  • 200 gr Blockchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • Kransform
  • Instruktioner

    1. Lägg Russinen i en burk häll på Punchen . sätt på ett tätslutande lock . Låt russinen stå i rumstemperatur o svälla minst ett dygn gärna två .
    2. Några timmar innan glassen skall serveras ska man hacka mandel/nötter och blockchoklad.
    3. Tag ut glasspaketen ur frysen , skär dom i små bitar som läggs i en stor bunke.
    4. Tillsätt punchrussinen , blockchokladen o mandeln/nötterna arbeta ihop dem med glassen ,skall vara väl blandat . Obs! viktigt att glassen inte smälter utan bara mjukröres .
    5. Häll snabbt blandningen i en form ställ den i frysen några timmar tills den skall serveras .
    6. Vispa grädden som skall serveras till .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben