Punschglass med russin

Serverar: 12 portioner

En efterrätt som jag gjort många gånger, den är sååå god.

Ingredienser

  • 4 paket (á 1/2 liter) gräddvaniljglass
  • 2 dl punch
  • 21/2-3 hg kärnfria russin
  • 100 g sötmandel
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Till servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 stor form som rymmer c:a 11/2 liter
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i en burk med tättslutande lock.Slå över punschen och sätt på locket. Låt russinen stå i rumstemperatur och svälla i punschen minst ett dygn, gärna två
    2. Skär glassen i små bitar, som läggs i en stor bunke. Hacka mandel och blockchoklad
    3. Tillsätt punschrussin, choklad och mandelhack. Arbeta ihop med glassen, så att allt blir väl blandat.
    4. Obs: det är viktigt att glassen inte smälter, utan bara mjukröres
    5. Häll blandningen i formen och ställ den i frysen. Den stelnar på c:a 4 timmar. Så här långt kan man förbereda.
    6. Vispa grädden och servera till. Använd gärna en kransform och servera punschglassen med vispad grädde i mitten.
    7. OBS: För att desserten inte skall bli för söt bör man välja Cederlunds punsch, som är det torraste märket. Punschen som blir kvar i burken efter russinen får du dricka upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben