Punschparfait
Serverar:
4 portioner
Gott!
Ingredienser
5 msk punsch
4 dl vispgrädde
1 dl socker
4 äggulor
Ev. 1 gelatinblad
Instruktioner
Häll punschen i en kastrull och hetta upp några minuter tills alkoholen har dunstat. Ställ sedan att svalna.
Vispa grädden fluffig och ställ den svalt.
Blanda socker och äggulor i en bunke. Vispa kraftigt i ca 10 minuter. Rör ner grädden och punschen i det tjocka äggskummet.
För att undvika att parfaiten rinner ut på tallriken vid servering kan du smälta ett gelatinblad och blanda ner i smeten.
Häll upp i passande formar. Ställ in i frysen tills parfaiten är helt genomfryst (ca 4-5 timmar).
Liknande recept
Punschparfait
4-6
Punschparfait med daim och hallon
4
Punschparfait
3
15 min
4
2
Punschparfait
6
Punschparfait
4-5
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär
8-10
Plättar med punschparfait
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!