Punschparfait

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 5 msk punsch
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 4 äggulor
  • Ev. 1 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Häll punschen i en kastrull och hetta upp några minuter tills alkoholen har dunstat. Ställ sedan att svalna.
    2. Vispa grädden fluffig och ställ den svalt.
    3. Blanda socker och äggulor i en bunke. Vispa kraftigt i ca 10 minuter. Rör ner grädden och punschen i det tjocka äggskummet.
    4. För att undvika att parfaiten rinner ut på tallriken vid servering kan du smälta ett gelatinblad och blanda ner i smeten.
    5. Häll upp i passande formar. Ställ in i frysen tills parfaiten är helt genomfryst (ca 4-5 timmar).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben